Bölüm Tanıtımları

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir? Mezunu Ne İş Yapar?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü nedir? Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları ne iş yapar? Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü hakkında merak edilen her şey.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü nedir? Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları ne iş yapar? Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü hakkında merak edilen her şey.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi tüm dünya ülkeleri açısından önemli bir konu olarak bilinmektedir. Ülkelerde yaşanan ya da yaşanacak olan doğal afetler için gerekli yardımlar ve çalışma ekiplerine duyulan ihtiyaç, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün kurulmasına sebep olmaktadır.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün amacı, olası bir doğal afet ortaya çıkmadan önce ve meydana geldikten sonra vatandaşa ve çalışma birimlerine gerekli bilgilendirmelerin aktarılmasını sağlayacak, afet durumları için planlar yapacak, afet esnasında kargaşı engelleyip düzeni kuracak kişi veya kişiler yetiştirmektir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler; liderlik sıfatına sahip, soğuk kanlı, hızlı ve analitik düşünebilen, takım çalışmalarına uyumlu, planlı, programlı ve düzenli çalışabilen kişiler olmalıdırlar.

Üniversite Bölüm Tanıtımları

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünü tercih eden öğrencilere 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünden öğrencilerin mezun olabilmesi için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve bazı mezuniyet koşullarını tamamlamaları gerekmektedir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencileri 8 dönemden oluşan 4 yıllık bir eğitim görürler. Bu üniversite eğitiminde afet esnasında, öncesinde ve sonrasında olmak üzere detaylı eğitimler almaktadırlar.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü tercih eden öğrenciler aşağıda derslerden sorumlu olacaklardır:

  • Arama ve Kurtarma Becerileri,
  • Yönetim ve Organizasyon,
  • Farmakoloji,
  • Acil Servis Araçları Eğitimi,
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi,
  • Travma ve Resüsitasyon,
  • Afetlerde Salgın Hastalıklar,
  • Afet ve Acil Durum Planlaması,
  • Afetlerde İnsan Kaynakları Yönetimi,
  • Afet ve Acil Durum Mevzuatı

Yukarıdaki dersler başta olmak üzere Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencileri 4 yıl boyunca birçok farklı dersten sorumlu tutulacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Diplomasını alacaklar. Diploma sahibi kişiler ise Acil Yardım ve Afet Yönetimi Uzmanı unvanını kazanır.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları, aldıkları dört yıllık lisans eğitimi sonunda birçok alanda görev bulabilirler.

Afet gibi durumlarda gerekli planlamaları, planı organize etme ve malzeme kontrolü gibi olaylarında yanı sıra saha çalışmalarını yürütme gibi birçok sorumluluk alırlar.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü mezunları başta devlet kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere birçok farklı alanda iş olanağına sahip olurlar.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler devlet kuruluşlarında çalışabilecekleri pozisyona girebilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan başarılı bir puan elde etmeleri gerekir.

Üniversite Bölüm Tanıtımları

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

YÖK ATLAS verilerine göre Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünün en yüksek puanlı bölümü 259,43298 puanla ve 304440 başarı sıralaması ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olmuştur. En düşük puanlı bölümü ise kontenjanı dolmayan Girne Amerika Üniversitesi‘dir.

Tabloyu incelemek için tıklayın: Acil Yardım ve Afet Yönetimi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir yazısı hakkında sormak istediğiniz soruları aşağıda yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu