YKS Hazırlık

2023 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımları

En güncel 2023 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımları için doğru yerdesiniz. MEB tarafından yayımlanan 2023 YKS kazanımlarına uygun hazırlanmıştır.

2023 TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımları aşağıda verilmiştir. Temel Yeterlilik Testi (TYT) hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki buton yardımıyla “TYT Nedir?” yazımıza gidebilirsiniz.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Nedir? Detaylı Bilgi

2023 TYT Kimya Konuları

Sizlere TYT Kimya Konu Takip Çizelgesi PDF hazırladık. Bu dosyada aynı zamanda TYT Kimya Konuları PDF halini de bulabilirsiniz.

  • Kimya Bilimi
  • Atom ve Periyodik Sistem
  • Kimyasal Türler Arası Etkileşimler
  • Maddenin Halleri
  • Doğa ve Kimya
  • Kimyanın Temel Kanunları
  • Kimyasal Hesaplamalar
  • Karışımlar
  • Asit, Baz ve Tuz
  • Kimya Her Yerde

TYT Kimya Soru Dağılımları

Aşağıdaki tabloda 2011 yılından 2019 yılına kadar üniversiteye giriş sınavlarında Kimya testinde sorulan soruların TYT Kimya konuları tablosuna dağılımı verilmiştir. Tabloyu inceleyerek planlamanızı yapabilirsiniz.

KONULAR201120122013201420152016201720182019
TOPLAM1313131313131377
Kimyasal Bağlar211321
Kimyasal Değişimler22111
Karışım111
Hayatımız Kimya11111211
Kimya Kanunları111
Çözünürlük Kavramı11222111
Bileşikler12443332
Kimyasal Denklemler2221
Periyodik Tablo4112111
Atomun Yapısı211221
Madde Ve Özellikleri321111211

Yukarıdaki tablolarda TYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımları verilmiştir. Aşağıda ise TYT Kimya dersi ile ilgili öğrencilerin en çok sorduğu sorular ve cevapları yer almaktadır.

TYT Kimya Konuları Sık Sorulan Sorular

Üniversite adaylarının TYT Kimya dersi ile ilgili aklında birçok soru bulunuyor. Öğrencilerin en sık sorduğu sorular ve cevapları aşağıda verilmiştir. Eğer aklınızdaki sorunun cevabını bulamadıysanız sayfanın en altındaki yorumlar bölümünden bize sorabilirsiniz.

TYT Kimya soruları hangi testte yer alıyor?

TYT Kimya soruları, Fen Bilimleri testinde yer almaktadır. Fen Bilimleri testinin 8-14. sorularını kapsamaktadır. Fen Bilimleri testinin içinde Kimya dersinin yanında Fizik ve Biyoloji dersleri de bulunmaktadır.

Önerilen Yazı: TYT Biyoloji Konuları ve Soru Dağılımları

Kaç Kimya sorusu sorulmaktadır?

Yukarıdaki TYT Kimya Soru Dağılımları tablosundan da görebileceğiniz gibi TYT sınavında 7 adet Kimya sorusu sorusu sorulmaktadır. Fen Bilimleri testinde geriye kalan soruların 7 tanesi Fizik, 6 tanesi ise Biyoloji dersinden gelmektedir.

Kimya sorularında öğrencilerden ne istenmektedir?

Sınav sisteminin yenilenmesiyle birlikte artık sorularda öğrencinin bilgiyi yorumlama, problemi çözme, gerçek hayatta karşılacağı soruna karşı çözüm üretebilme becerisi ölçülmeye başlanmıştır. Kimya sorularında öğrenciye bilgileri gerçek hayatla bağdaştırılarak sorulmaktadır. TYT Kimya Konuları için çalışırken öğrendiklerinizi yorumlayarak çalışma yapabilirsiniz.

Kimya çözmezsem puanım hesaplanır mı?

YKS sınav sisteminin puan hesaplanma kuralı şu şekildedir: Matematik ya da Türkçe testlerinin herhangi birinden en az 0.5 net yapmak. Yani siz Kimya testini çözmeseniz bile puanınız hesaplanacaktır. Ancak Türkçe ya da Matematik testlerinin herhangi birinden en az 0.5 net yapmış olmanız gerekmektedir.

TYT Kimya konuları için nasıl çalışmalıyım?

Öncelikle hangi derse çalışıyorsanız çalışın planlı ve düzenli bir şekilde çalışmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Kimya dersine gelecek olursak, bu derste başarı olmak istiyorsanız kimya dersini sevmelisiniz. Sevmediğiniz bir dersi çalışsanız bile verimli olmayacaktır.

Kimya dersine çalışırken önemli yerleri not almanız faydalı olacaktır. Bazı formülleri, bazı ufak bilgileri stick note’lara yazarak çalışmanız hem dersi sevmenize hem de öğrendiklerinizi unutmamanız konusunda size yardımcı olacaktır.

TYT Kimya Konuları için kavramlara iyice çalışmanız gerekir. Bir kavramı tam olarak öğrenmeden bir sonraki kavrama geçmemelisiniz.

Bir konuyu tam olarak anladığınızı düşünmüyorsanız bir sonraki konuya geçmemelisiniz. Aynı zamanda konuyu tam olarak öğrenmeden soru çözümüne de geçmemelisiniz.

Kimya dersinin soruları sayısal değil genel olarak yorumsal yani sözel sorulardır. Bu yüzden de sayısal verileri yorumlayarak çözüme ulaşmaya çalışmak daha mantıklı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu